Liturghie arhierească la Parohia Păuca din Protopopiatul Săliște

Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat duminică, 14 noiembrie, Sfânta Liturghie în Biserica ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil’ din Parohia Păuca, Protopopiatul Săliște, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Transilvania. Ierarhul a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Săliște, părintele Ioan Ciocan și protopopul de Sibiu, părintele Ioan Coșa. La slujba arhierească au fost prezenți mulți credincioși, autorități locale, printre care și primarul comunei Păuca, Nicolae Dancu.

În cuvântul de învățătură, PS Andrei Făgărășanul a vorbit credincioșilor prezenți despre înțelesurile pildei samarineanului milostiv și despre Sfintele Taine simbolizate de vinul și uleiul din pildă, lucrări sfințitoare care sfințesc viața creștinului. ‘Taina cu care ne spălăm sufletul este Sfânta Spovedanie. Taina cu care ne tămăduim trupul este Sfântul Maslu. În rugăciunea de sfințire a uleiului de la Sfântul Maslu cerem lui Dumnezeu ‘să se coboare Duhul Tău Cel Sfânt, ca să fie celor care se vor unge din el, spre tămăduirea sufletului și a trupului’. Vinul este folosit la Sfânta Împărtășanie. Spovediți fiind, tămăduiți prin Sfântul Maslu, noi ne îndumnezeim și dăm cinste numelui de creștin pe care îl purtăm’, a spus PS Andrei Făgărășanul.

Nouă biserică la Păuca

La final, Părintele Episcop a mulțumit preotului paroh, părintele Claudiu Curiban, credincioșilor din parohie și autorităților pentru primirea făcută și pentru pregătirile făcute ca în viitorul apropiat să se așeze piatra de temelie pentru o nouă biserică în localitate. Părintele protopop Ioan Ciocan a mulțumit PS Andrei Făgărășanul și soborului de preoți pentru prezența la Păuca și primarului comunei pentru sprijinul permanent acordat tuturor comunităților din satele comunei. ‘Sediul primăriei din Păuca este foarte modern și sperăm că biserica pe care comunitatea o va construi aici va fi la fel de frumoasă ca și clădirea primăriei’, a spus părintele Ciocan. Cuvântul de mulțumire al părintelui Victor Damian, fost paroh la Păuca și în prezent slujitor la Parohia Boarta, Protopopiatul Mediaș, a încheiat sărbătoarea de la Păuca.

Comentarii Facebook


Știri recente