Liturghie Arhierească la Paraclisul Episcopal din Slatina

Duminică 10 iunie 2012, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a săvârșit Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal, hirotonind diacon pe tânărul teolog George-Nicolae Geamănu și preot pe Diac. Nicolae-Valentin Rotea, pe seama Parohiei Creți, Protoieria Slatina II, după cum ne informează episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a arătat sensul desăvârșirii, ca vocație a omului în Ortodoxie, unde harul Sfântului Duh preschimbă firea noastră, făcându-ne asemenea lui Dumnezeu: „În sinaxarul Bisericii găsim mai multe categorii de creștini care și-au sfințit viața: apostoli, prooroci sau învățători, mărturisitori, mucenici, ierarhi sau clerici în general, cuvioși ș.a. Toți aceștia, însă, s-ar putea să ni se pară prea îndepărtați de viața noastră cotidiană, a oamenilor de astăzi, iar sfințenia lor o vocație prea străină de noi, prea specială sau prea rezervată doar anumitor persoane, în timp ce Dumnezeu ne spune foarte clar „că scris este: Fiți sfinți, pentru că Eu sunt Sfânt” (1 Ptr. 1, 16). Și când a zis „Fiți sfinți!”, nu S-a adresat doar ucenicilor Săi, sau doar celor care aveau să devină prooroci, mărturisitori, mucenici, ierarhi sau cuvioși, ci S-a adresat tuturor, pentru că nu există o Biblie a acestor categorii de sfinți și alta a noastră, după cum nu există o Biblie a călugărilor și alta a mirenilor.

Sfințenia este o vocație a tuturor; pe toți ne-a chemat Dumnezeu să ne sfințim viața, indiferent de pregătirea intelectuală, de poziția socială, ori de munca pe care o prestăm fiecare în societate. Toți putem ajunge sfinți dacă ne facem datoria, dacă ne luăm în serios rolul de creștini purtători ai Duhului lui Dumnezeu, și cu rugăciune, cu postire, cu spovedanie, cu împărtășanie și cu pocăință ne sfințim viața și nu rămânem în păcatele noastre, ci ne ridicăm și ne luptăm ca să ne curățim și să ne sfințim. Numai așa putem ajunge și noi să fim exemple pentru ceilalți, așa cum au fost înaintașii și părinții noștri pentru noi, cu viața lor deosebită”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…