Liturghie Arhierească la Mănăstirea Măxineni

Sute de credincioși brăileni au participat la hramul Mănăstirii Măxineni, ctitorie a domnitorului Matei Basarab. Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară al așezământului de chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

„După o sută de ani de când mănăstirea a fost dezafectată observăm nu numai renașterea obștii monahale și a vieții duhovnicești, dar și a cetății și a centrului istoric și cultural pentru întreaga zonă a Brăilei și în mod special observăm turla mare de pe ruina care de mai bine de o sută de ani a stat în suferință. Redarea uneia din cele mai frumoase biserici construite de Matei Basarab circuitului ei spiritual, cultural și duhovnicesc este un mare act de credință, de cultură și de spiritualitate pentru Dunărea de Jos și pentru tot neamul românesc”, a arătat Înaltpreasfinția Sa.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat și un parastas pentru ctitorii așezământului, pe locul ruinelor vechii biserici.

Credincioșii prezenți la hram s-au putut închina la moaștele Sfântului Atanasie al III-lea, și ale Sfântului Nectarie Taumaturgul, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Galați.

Mănăstirea brăileană Măxineni a fost redeschisă în anul 1990.

Comentarii Facebook


Știri recente