Liturghie Arhierească la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii-Dinogeția (Garvăn), Protopopiatul Niculițel

În duminica a 28 – a după Rusalii, P.S. Visarion, Episcopul Tulcii a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” – Dinogeția (Garvăn), prot. Niculițel, după cum ne-a precizat părintele arhidiacon Vasile Iulian.

În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Tulcianu Lucian a fost hirotonit întru preot pe seama parohiei „Sfântul Gheorghe – Deltă”, prot. Tulcea.

În cuvântul de învățătură rostit P.S. Sa a subliniat între altele chemarea pe care Hristos ne-o face fiecăruia dintre noi de a participa la cina Lui.

„Suntem poftiți cu toții la Cina Împărăției spre a fi mereu în comuniune duhovnicească cu Dumnezeu și întreolaltă. Depinde doar de noi cum dăm curs acestei invitații și cum ne străduim ca având haină de nuntă cuviincioasă să intrăm la masa pe care Domnul ne-o întinde la fiecare Sfântă Liturghie unde El se jertfește în chip nesângeros pentru iertarea păcatelor noastre.”

La sfârșitul slujbei la care au participat mulți credincioși P.S. Sa a rasoforit doi tineri viețuitori din obștea mânăstirii.

Înființată în anul 2006 mănăstirea are un număr de șapte viețuitori având în proiect ridicarea unei impunătoare biserici pe aceste locuri încărcate de istorie ale străvechii cetăți bizantine Dinogeția.

Comentarii Facebook


Știri recente