Liturghie arhierească la Mănăstirea Bic

În ziua de prăznuire a Sfântului Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, miercuri 30 noiembrie 2011, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea ‘Sfânta Treime’ Bic, Protopopiatul Șimleu Silvaniei, unde, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhiereasă.

După cum ne informează episcopiasalajului.ro, din sobor au făcut parte și Preacucernicul Părinte Ioan Ardelean, consilier administrativ al Episcopiei Sălajului, Preacucernicul Părinte Ionuț Pop, inspector eparhial, Preacucernicul Părinte Vasile Boșca, protopopul Șimleului, alături de ceilalți preoți și diaconi împreună slujitori.

La slujbă au participat, pe lângă obștea mănăstirii, atât membrii comunității Bic cât și o delegație de credincioși din parohia Subcetate, dornici să fie părtași la bucuria prilejuită de hirotonia teologului Cătălin-Cosmin Lazăr întru diacon, urmând ca duminică, 04.12.2011, să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Subcetate, Protopopiatul Șimleu Silvaniei.

Întrucât Preasfințitul Părinte Episcop Petroniu a aniversat ieri și ziua de naștere, prezența Preasfinției Sale în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Bic a făcut această zi și mai frumoasă, iar bucuria a fost deplină pentru toți cei prezenți, care L-au rugat pe Bunul Dumnezeu să-i dăruiască Întâistătătorului lor sănătate, zile îndelungate și rodnică păstorire a turmei lui Hristos pe calea mântuirii.

Mănăstirea Bic

În anul 1994, la inițiativa stavroforei Marina Lupou, în prezent stareța mănăstirii, la Bic, în poiana stejarului, ia ființă actuala mănăstire de maici, care, în prezent, este cel mai mare așezământ monahal de maici din Episcopia Sălajului, primind hramul „Sfânta Treime” de la vrednicul de pomenire Ioan Mihălțan, Episcopul Oradiei de la acea vreme.

Mănăstirea mai are două hramuri, „Adormirea Maicii Domnului” și „Tăierea capului Sf. Ioan Botezătorul”. De asemenea, la Mănăstirea Bic funcționează, începând cu anul 1999, un cămin pentru persoane vârstnice. Din anul 2008 căminul funcționează într-o clădire modernă, iar numărul persoanelor vârstnice care beneficiază de îngrijire a ajuns, în prezent, la 20.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…