Liturghie arhierească la hramul Mănăstirea Piatra Fântânele din județul Bistrița-Năsăud

În data de 8 septembrie, în ziua hramului, Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Piatra Fântânele a primit vizita arhierească a Preasfințitului dr. Irineu Pop Bistrițeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, după cum ne informează Pr. Bogdan Ivanov.

În ajunul praznicului, Episcopul Irineu a săvârșit în biserica mânăstirii slujba Privegherii, iar în ziua hramului Sfânta Liturghie arhierească, în aer liber, precedată de Taina Sfântului Maslu, slujba Aghiasmei Mici, și de cea a Acatistulului Maicii Domnului. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul de maici al mănăstirii”.

Mulțime de credincioși se adună în fiecare an pe 8 septembrie, la acest așezământ monahal, pentru a lua parte la slujbele hramului, venind atât din Transilvania, Maramureș, cât și din Moldova, cunoscut fiind faptul că mănăstirea se află în Pasul Tihuța, la granița dintre Ardeal și Moldova. Pentru cei veniți de departe, localnicii au oferit și în acest an cazare și masă, la îndemnul duhovnicului mănăstirii, pr. Gavril Horț.

Mănăstirea administrează și parohia Piatra Fântânele. Biserica „Nașterea Maicii Domnului” a Mănăstirii Piatra Fântânele își are începuturile în jurul anului 1928, fiind așezată la cota 1.200, în Pasul Tihuța. Un eveniment important de care mănăstirea s-a bucurat recent a fost sfințirea crucii din Pasul Tihuța, pe 25 iulie 2010, ridicată la inițiativa Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Bartolomeu și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Cu ocazia sfințirii crucii, a fost pusă piatra de temelie a noii biserici a mănăstirii, cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, biserica veche devenind neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși care participă aici la sfintele slujbe.

Comentarii Facebook


Știri recente