Liturghie arhierească la Constanța în ziua de prăznuire a Sfântului Mucenic Pantelimon

La Constanța, mii de credincioși au luat parte astăzi, 27 iulie 2011, la slujbele dedicate Sfântului Pantelimon de la Catedrala Arhiepiscopală, unde sunt adăpostite o parte din moaștele marelui mucenic, alături de cele ale Sfinților Mucenici Epictet și Astion.

După cum ne informează Radio TRINITAS, aseară a avut loc tradițională procesiunea (foto) cu sfintele moaște, pe la biserici și spitale, în timpul căreia s-au înălțat rugăciuni. Astăzi, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

„La Catedrala din Constanța, unde avem parte din sfintele moaște, am avut mare sărbătoare. Slujba s-a făcut afară, într-un parc arheologic și a avut un mare sobor de preoți, aproximativ 50 de preoți. Credincioșii au fost cu miile și s-au închinat la sfintele moaște ale Sfântului Pantelimon și ale Sfinților Epictet și Astion”, a precizat Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Procesiunea cu moaștele adăpostite la Catedrala din Constanța are o tradiție veche și se desfășoară în fiecare an, în ajunul pomenirii Sfântului Pantelimon.

Comentarii Facebook


Știri recente