Liturghie arhierească la Centrul ortodox Vasiliada din Oradea

În prima zi a noului an 2012, la opt zile de la prăznuirea Nașterii Domnului, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea împrejur cea după trup a Mântuitorului Iisus Hristos și îl pomenește pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramurile „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” și „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” de la Centrul Ortodox „Vasiliada” al parohiei Oradea-Velența, după cum ne-a precizat Pr. Silviu Dobai.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Chiriarhul Oradiei a evidențiat faptul că: „În a opta zi de la naștere, Mântuitorul Hristos a primit numele de Iisus și a fost tăiat împrejur după trup, cum cerea legea cea veche, pe care El a venit să o desăvârșească, aducând legea harului, înlocuind pentru noi, frații săi în umanitate, tăierea împrejur cea după trup, cu tăierea împrejur a inimii, pentru noi toți care credem în El, fie de parte bărbătească, fie de parte femeiască. Astfel, inimile noastre, duhovnicește tăiate împrejur, pline de iubire, de lumină și pătrunse de har, strălucesc în iubirea lui Dumnezeu față de lume, față de umanitate, față de noi, urmașii lui Adam. Aceasta este, duhovnicește înțelegând, taina sărbătorii de azi pentru noi, creștinii ortodocși”.

„Astăzi, la 1 ianuarie 2012, în Duminica dinaintea Botezului Domnului, prin fericita purtare de grijă a lui Dumnezeu am trecut în noul an, 2012, ce a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Autocefale, la propunerea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ca „Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română”.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a oficiat slujba de Te Deum cu prilejul Noului An, iar la final a adresat tuturor credincioșilor prezenți urări de sănătate, pace și bucurie, ani mulți, îndelungați și plini de har.

Comentarii Facebook


Știri recente