Liturghie arhierească la Catedrala Sfânta Treime din Arad

În Duminica a XXVI-a după Rusalii, Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În cuvântul de învățătură legat de Evanghelia zilei, a bogatului căruia i-a rodit țarina, a arătat că adevărata bogăție este cea spirituală, dobândită prin lucrarea de obște spre mântuire. Cuvântul chiriarhului a pregătit astfel citirea Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu prilejul Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română. Aflându-ne la începutul Postului Nașterii Domnului, s-a insistat și asupra înțelesului postirii, în scopul curățirii de păcate.

„Cei din Antichitate aveau drept ideal trăirea clipei, „carpe diem”, așa cum a făcut și bogatul căruia i-a rodit țarina. Creștinul însă trebuie să trăiască pentru mântuirea sufletului său, pentru a se apropia de Dumnezeu. În consecință, postul trupesc trebuie împletit cu cel sufletesc, altfel nu se poate ridica deasupra unui simplu exercițiu fizic sau a unei prescripții medicale.”

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…