Liturghie arhierească la Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru din Craiova

Aproape 200 de credincioși au participat astăzi, în Duminica a 17-a după Rusalii, la slujba Sfintei Liturghii arhierești săvârșite la Catedrala mitropolitană „Sfântul Dumitru” din Craiova, de către Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

„Pe credincioșii din Craiova nu i-a lăsat acasă nici zăpada mare, nici gerul și au venit în număr mare la Sfânta Biserică, așa precum femeia cananeancă a venit la Mântuitorul Iisus ca să ceară vindecarea fiicei ei. Toți avem sufletul ca pe o fiică ce are nevoie să fie tămăduită, să fie vindecată. De aceea ne-am reunit astăzi la Sfânta Catedrală și ne-am rugat Bunului Dumnezeu ca să tămăduiască sufletul nostru, deseori încercat de mulțimea păcatelor”, a declarat Mitropolitul Olteniei la finalul Sfintei Liturghii.

Catedrala mitropolitană din Craiova este menționată în documente la 1645 ca „Biserica Domnească de la Craiova”. Ctitorie a lui Barbu Craiovescu, ea a fost rezidită de la fundație de către domnitorul Matei Basarab în 1651. Construcția actualului edificiu a început la 12 octombrie 1889, după planurile arhitectului francez Lecomte de Nouy. Slujba de sfințire a noului locaș a avut loc la 26 octombrie 1933, în timpul arhipăstoririi episcopului Vartolomeu al Râmnicului și Argeșului.

Comentarii Facebook


Știri recente