Liturghie Arhierească la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin în Duminica Slăbănogului

Biserica Ortodoxă a rânduit ca în duminicile după Învierea Domnului nostru Iisus Hristos să fie centrată atenția pe anumite fapte și episoade evanghelice.

A patra duminică după Învierea Domnului, Duminica Slăbănogului, a fost marcată prin slujbe deosebite la toate bisericile din Eparhia Severinului și Strehaiei, dar mai cu seamă la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, unde a fost săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească de către un sobor de preoți și diaconi, condus de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, după cum informează episcopiaseverinului.ro.

Pr. Gabriel Ursache, slujitor al Catedralei și protoiereu al Protopopiatului Strehaia, a vorbit credincioșilor despre minunea vindecării slăbănogului și despre suferința pe care acesta a îndurat-o vreme de 38 de ani, căreia doar Mântuitorul Hristos a putut să îi pună capăt, tămăduindu-i neputințele sufletești și trupești.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Nicodim a dăruit părintelui slujitor Viorel Vlăducu, la împlinirea vârstei de 35 de ani, o icoană cu Maica Domnului, din partea clerului și a credincioșilor, în semn de prețuire.

Comentarii Facebook


Știri recente