Liturghie Arhierească la Catedrala din orașul Mioveni

Credincioșii parohiei Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Mioveni au participat astăzi la Sfânta Liturghie oficiată în noua catedrală de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, potrivit eparhiaargesului.ro.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfinția sa a adresat mulțumiri celor care au contribuit timp de 20 de ani la ridicarea acestei biserici, cea mai mare din cuprinsul Eparhiei.

În timpul Sfintei Liturghii părintele profesor Ovidiu Dascălu a fost hirotesit protodiacon pentru activitatea desfășurată până în prezent în formațiile corale ale Eparhiei și ca dascăl la catedra de muzică a Seminarului Justin Patriarhul din orașul Câmpulung Muscel.

Piatra de temelie la această impunătoare catedrală a fost așezată în 29 iunie anul 1993, de către Întâistătătorul Eparhiei, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, pe un teren oferit de prefectura județului Argeș, prin îngăduința actualului președinte al Consiliului Județean Argeș.

La îndemnul Chiriarhului Eparhiei Argeșului și Muscelului un grup de inițiativă, coordonat de preoții bisericii Sf. Mc. Gheorghe din oraș, a făcut toate demersurile necesare contruirii unui asemenea edificiu de cult.

Existând doar o singură biserică în oraș, iar numărul locuitorilor fiind foarte mare, noua catedrală a fost proiectată la dimensiuni impresionante, fiind în prezent cel mai mare locaș de cult din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului.

Fondurile necesare construcției până la cota 0 au venit din partea populației și a unor sponsori. Secretariatul de Stat pentru Culte și Consiliul Județean Argeș au avut în acest sens o contribuție hotărâtoare.

Costurile fiind foarte mari, lucrările au fost preluate ulterior de Consiliul Local al Primăriei Mioveni care a direcționat în fiecare an sume foarte mari pentru definitivarea construcției.

În prezent este executată pictura în tehnica mozaic, iar în exterior se lucrează la noua clopotniță care va avea o arhitectură unică în țara noastră.

Comentarii Facebook


Știri recente