Liturghie arhierească la capela Spitalului Sfântul Apostol Andrei din Galați

În Duminica Sfântului Grigorie Palama, ieri, 11 martie 2012, Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit Sfânta Liturghie la Capela ‘Sfântul Apostol Andrei’ din incinta Spitalului Clinic de Urgență Galați, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența bolnavilor din spital și a cadrelor medicale, dar și a unui mare număr de credincioși, informează Ziarul Lumina.

Cu acest prilej au fost aduse spre închinare raclele cu moaștele Sfinților Nectarie Taumaturgul și ale altor sfinți vindecători aflate în patrimoniul sacru al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre importanța ‘lucrării’ credinței personale în procesul de vindecare sufletească și trupească. La finalul Sfintei Liturghii, sub înalta binecuvântare a chiriarhului Dunării de Jos, a fost oficiată slujba Sfântului Maslu. Numeroși slujitori din municipiu, împreună cu Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Casian, au vizitat cei peste 1.200 de bolnavi internați aici, ungându-i pe fiecare în parte cu ‘untdelemnul credinței’ și întărindu-i duhovnicește în durerile și suferințele lor. Tuturor au fost împărțite iconițe, broșura ‘Taina Sfântului Maslu’ editată de Arhiepiscopia Dunării de Jos, cărți de rugăciuni pentru bolnavi, precum și alte daruri.

Grija pentru cei bolnavi din spitale, din azilurile de bătrâni, din orfelinate sau din casele lor este permanentă în Arhiepiscopia Dunării de Jos, însă activitatea de ieri s-a înscris, alături de multe altele, în calendarul manifestărilor dedicate anului 2012, proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca ‘An omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor’.

Comentarii Facebook


Știri recente