Liturghie Arhierească la Călimănești, județul Vâlcea

Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat astăzi, 5 aprilie, Sfânta Liturghie la Biserica Parohială „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din orașul vâlcean Călimănești.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a spus: „Credincioșii de aici în frunte cu părinții slujitori au primit cu dragoste această slujire arhierească și împărtășire din lumina Învierii lui Hristos. În noaptea Învierii au primit lumină din lumina care s-a coborât la Sfântul Mormânt și bucuria a fost întregită de săvârșirea sfintelor slujbe din noaptea Sfintelor Paști”.

Părintele Nicolae Preoteasa, parohul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a oferit câteva informații despre acest locaș de cult care a intrat într-un amplu proces de reabilitare: „Prezența Preasfințitului vine să întărească cei 100 de ani de slujire în această Biserică deoarece anul acesta împlinim 100 de ani de la punerea pietrei de temelie și 90 de ani de la sfințirea acestei sfinte Biserici în anul 1920, în timpul Părintelui Episcop Vartolomeu Stănescu”, informează TRINITAS TV.

La Sfânta Liturghie au luat parte preoți din parohiile învecinate, reprezentanți ai autorităților locale, precum și numeroși credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente