Liturghie arhierească la Brașov

În a doua zi de Crăciun, IPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Înălțarea Domnului” din Brașov. Credincioșii brașoveni au umplut bisericuța din lemn aflată în centrul orașului, iar printre aceștia s-au aflat și micii colindători, care au îmbrăcat costumele populare și au cântat colindele românești.

În soborul de preoți s-au aflat starețul Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, arhim. Ilarion Urs, protopopul de Brașov, pr. Dănuț-Gheorghe Benga, preoții slujitori la biserica brașoveană și alți preoți din oraș. La final, IPS Laurențiu i-a oferit preotului Victor Neamțu distincția „Crucea șaguniană pentru clerici” pentru activitatea rodnică în slujba Bisericii Ortodoxe.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a explicat credincioșilor semnificațiile duhovnicești și istorice ale Nașterii Domnului, momentul în care Fiul lui Dumnezeu a venit pe lume din Fecioara Maria pentru a ridica păcatele omenirii. Totodată, IPS Laurențiu a amintit și faptul că în a doua zi de Crăciun o cinstim în mod deosebit pe Maica Domnului, prin care s-a realizat minunea Nașterii Domnului.

„Toate le-a rânduit Dumnezeu ca să fie mai presus de fire, adică pântecele Fecioarei L-a purtat pe Fiul lui Dumnezeu, I-a dat un trup, I-a dat o fire omenească, nesuferind nici o stricăciune și rămânând pururea Fecioară”, a spus Părintele Mitropolit.

În după-amiaza aceleiași zile, IPS Laurențiu a oficiat slujba Vecerniei în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Sâmbăta de Sus, județul Brașov, unde cetele de colindători și de irozi au susținut un recital de colinde și obiceiuri specifice Țării Făgărașului. În cuvântul de la finalul slujbei religioase, ierarhul a vorbit credincioșilor despre datoria de a păstra aceste obiceiuri străbune și i-a felicitat pe tineri pentru dragostea față de aceste tradiții de la Sâmbăta de Sus.

Comentarii Facebook


Știri recente