Liturghie Arhierească la biserica „Sfântul Gheorghe” din municipiul Râmnicu Vâlcea

În Duminica a XXXIV-a după Rusalii, 12 februarie 2012, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului,Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Gheorghe”din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul David Dorin Cârstea, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, pe seama Parohiei Poienari, comuna Ghioroiu, Protopopiatul Drăgășani, județul Vâlcea.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim a ținut un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit pericopa evanghelică în care a fost prezentată Pilda fiului risipitor, una dintre cele mai frumoase, mai pline de sens și de înțeles pilde, menită să ne arate chipul adevăratei pocăințe.

La rândul său, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța întoarcerii spre Dumnezeu, prin căință, despre bucuria divină și a comunității creștinilor când omul păcătos se întoarce la Dumnezeu.

„Pilda Fiului Risipitor este plină de învățături duhovnicești pentru noi și anume faptul că tatăl celor doi fii este Dumnezeu Tatăl, Izvorâtorul Vieții noastre, iar fii suntem și noi cei care avem atitudini diferite față de Dumnezeu. Să căutăm să fim ascultători ca fiul cel mare și împlinitori ai Cuvântului lui Dumnezeu și să nu fim ca și fiul cel mic risipitori și să ne înstrăinăm față de Dumnezeu, și să căutăm permanent să trăim împreună cu Dumnezeu și cu semenii noștri. Avem în Biserică Taina Pocăinței sau Taina Spovedaniei pentru că prin ea primim de la Dumnezeu haina cea bună, haina luminoasă așa cum am primit-o la Botez. Iar ca răsplată a acestei întoarceri la Dumnezeu din păcatele noastre vom primi inelul, adică harul reînfierii pentru a ne socotii fii ai lui Dumnezeu. Încălțămintea de care se pomenește în Sfânta Evanghelie de astăzi, să ne aducă aminte și nouă că trebuie să urmăm pe căile lui Dumnezeu, pe drumul care duce la Împărăția lui Dumnezeu”, a spus Preasfinția Sa după cum ne informează arhiram.ro

După Sfânta Liturghie a fost săvârșit un parastas pentru vrednicul de pomenire Patriarhul Justinian, la 45 de ani de la trecerea sa la Domnul. Patriarhul Justinian a slujit ca preot de mir în această biserică vreme de 12 ani până a fost chemat la slujirea arhierească.

La final, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul i-a felicitat pe preoții slujitori pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în cadrul parohiei, iar Părintele Vasile Simion, în numele preoților slujitori la biserica „Sfântul Gheorghe” și a credincioșilor a mulțumit celor doi ierarhi pentru vizita și binecuvântarea arhierească și a urat Preasfințitului Părinte Emilian cu ocazia împlinirii frumoasei vârste de 40 de ani sănătate, bună sporire întru toate și păstorire aleasă și binecuvântată întru mulți ani.

La eveniment au luat parte numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente