Liturghie Arhierească la biserica Sfântul Apostol Andrei din Pitești

În Duminica a XXX – a după Rusalii, cu câteva zile înainte de sărbătoarea hramului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească bisandrei1în biserica Sf. Ap. Andrei din municipiul Pitești. Cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură, informează eparhiaargesului.ro.

Lucrările de construcție la biserica Sf. Apostol Andrei din municipiul Pitești, au început în anul 2003, sfântul locaș fiind destinat credincioșilor din cartierul Trivale, aflat în partea de nord-vest a orașului.

Prima liturghie în această biserică a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic în data de 30 noiembrie 2010, ocazie cu care credincioșii parohiei au fost îndemnați să contribuie financiar pentru realizarea picturii din interior.

În acest sens , a fost realizat în anul 2011 un tablou cu chipul Sf. Ap. Andrei, ocrotitorul parohiei, folosindu-se tehnica mozaicului de Murano.

De asemenea, în interior, a fost realizată catapeteasma din lemn de stejar, lucrare care aparține sculptorului Ursu Gheorghiță din localitatea Cracăul Negru- satul natal al Chiriarhului Argeșului și Muscelului.

Comentarii Facebook


Știri recente