Liturghie Arhierească la Biserica Sf. Mc. Pantelimon din orașul Râmnicu Vâlcea

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, „a Lăsatului sec de carne”, astăzi, 19 februarie 2012, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Mucenic Pantelimon” din incinta Spitalului Municipal Nr.2,din municipiul Râmnicu Vâlcea, după cum ne informează arhiram.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe părintele diacon David Dorin Cârstea, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, pe seama bisericii cu hramul „Sfinții Voievozi Mihail și Gavriil” de la Parohia Poienari, comuna Ghioroiu, Protopopiatul Drăgășani, județul Vâlcea.

În cuvântul de învățătură rostit în cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a explicat credincioșilor prezenți principalele învățături desprinse din pericopa evanghelică, subliniind faptul că înfricoșătoarea judecată va fi un act de binecuvântare și de mulțumire, iar pentru alții va fi un act de osândă, fapt pentru care fiecare dintre noi trebuie să ne primenim viața spre a dobândi mântuirea sufletelor și prin aceasta viața de veci.

„Evanghelia de astăzi ne îndeamnă să împlinim Cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos de ajutorare a semenilor noștri pentru că așa după cum vedem în fiecare sărac, în fiecare om suferind sau bolnav, sau aflat în închisoare, se află Mântuitorul Hristos și la Înfricoșata Lui Judecată descoperim că dacă i-am ajutat pe acești oameni în suferință, de fapt L-am împrumutat pe Mântuitorul Hristos, iar plata faptelor noastre celor bune este binecuvântarea de a moșteni Împărăția lui Dumnezeu.

Să lucrăm așadar în aceste zile premergătoare Postului Mare și în Postul Mare și toată viața noastră, să ne rugăm, să ne pocăim și să săvârșim faptele milosteniei pentru a moșteni Împărăția lui Dumnezeu. Judecata lui Dumnezeu, este o judecată dreaptă, dând fiecăruia după cum am făcut în această viață pământească.”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a citit mai multe rugăciuni la felurite neputințe, suferințe și boli pentru bolnavii internați în Spitalul Municipal dar și pentru credincioșii prezenți.

La sfârșitul slujbei Preasfințitul Părinte Emilian l-a felicitat pe părintele Dan Valentin Cîrstea pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în cadrul Spitalului Municpal Nr.2, i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți și le-a dăruit câte un calendar ortodox pe anul 2012.

La eveniment au luat parte personal medical, pacienți și credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Vizita și slujba Sfintei Liturghii săvârșită de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul la biserica „Sfântul Pantelimon” din incintaSpitalului Municipal Nr. 2 din Rm Vâlcea, se înscrie în rândul acțiunilor religios-duhovnicești și social-filantropice de cercetare și îngrijire a bolnavilor din Arhiepiscopia Râmnicului în anul 2012, declarat de Patriarhia Română „An omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”.

Piatra de temelie a Bisericii cu hramul „Sfântul Mucenic Pantelimon” din incinta Spitalului Municipal Nr. 2 din municipiul Râmnicu Vâlcea, a fost pusă în anul 2002, luna octombrie, de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim Arhiepiscopul Râmnicului, terenul fiind donat de Consiliul Județean Vâlcea. La data de 10 octombrie 2010, biserica a fost târnosită de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, în prezența Chiriarhului locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim.

Comentarii Facebook


Știri recente