Liturghie Arhierească la Biserica Parohiei Titulești, comuna Nicolae Titulescu din Episcopia Severinului și Strehaiei

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a săvârșit duminică 20 martie, Sfânta Liturghie la biserica Parohiei Titulești, com. Nicolae Titulescu, iar la final a oficiat și slujba Parastasului pentru marele diplomat și om politic Nicolae Titulescu și familia sa, după cum informează episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre legătura ce există între bolile noastre și păcatele pe care le săvârșim zilnic.

„Trebuie să recunoaștem că pe foarte mulți dintre noi ne-a surprins faptul că Mântuitorul a legat paralizia omului acestuia bolnav de păcatele săvârșite; că, vrând să-l vindece de neputința sa, găsește cu cale să-i ierte, de fapt, păcatele. Puțini dintre noi, cred, ne-am gândit că poate exista o legătură atât de strânsă între păcatele pe care le săvârșim și bolile de care suferim. Iată, acesta este semnalul de alarmă pe care Mântuitorul Hristos îl „trage” astăzi! Luați seama, vrea să spună, că păcatele voastre nu sunt simple gânduri, cuvinte, ori fapte trecute undeva, într-o „carte a vieții”, ci ele provoacă și suferință, și boli, și paralizie chiar, până și în trupurile voastre, dacă nu doar paralizie a voinței, a bucuriei de a trăi ori a creșterii și dezvoltării personalității. Aceasta este, de fapt, marea tragedie a păcatului! De aceea Hristos îl înfierează atât de mult!”

După aceea, Preasfințitul Părinte a luat parte la manifestările dedicate împlinirii a 70 de ani de la moartea diplomatului Nicolae Titulescu, desfășurate în casa memorială din localitate.

Comentarii Facebook


Știri recente