Liturghie arhierească la biserica Parohiei Bunești, județul Vâlcea

În Duminica I după Rusalii, „a Tuturor Sfinților”, ieri, 10 iunie 2012, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Bunești, județul Vâlcea, după cum a precizat Arhid. Ioan Liviu Găman.

În cuvântul de învățătură rostit după citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a tâlcuit pericopa evanghelică îndemnându-i pe credincioși la slujirea și iubirea lui Dumnezeu și a aproapelui, după modelul tuturor sfinților, pentru sfințirea vieții și dobândirea Împărăției Cerurilor.

La final, Preasfinția Sa l-a felicitat pe părintele paroh Grigore Giura pentru frumoasa activitate pastorală și misionară desfășurată în cadrul parohiei, iar părintele a mulțumit pentru vizita și binecuvântarea arhierească dăruită credincioșilor parohiei Bunești, iar familia Dan și Dorina Mutu au primit din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului „Distincția de vrednicie” pentru râvna și dărnicia arătată față de Biserica strămoșească.

La eveniment au mai participat: părintele Nicolae Alin Gherghinoiu, protopop de Râmnicu Vâlcea, preoții de la parohiile învecinate și numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente