Liturghie Arhierească la Biserica Nouă din Drobeta Turnu Severin

În Duminica ce urmează sărbătorilor Botezului Domnului și Soborului Sf. Ioan Botezătorul, credincioșii parohiei „Sf. Mare Mucenic Gheorghe Vechi” din Drobeta Turnu Severin au primit alături de soborul de preoți de la Biserica Nouă tradiționala vizită pastorală a ierarhului locului, după cum ne-a menționat Cătălin Cernătescu.

Întâlnirea de suflet dintre Preasfințitul Nicodim, Întâistătătorul Eparhiei Severinului și Strehaiei și enoriașii din această parte a orașului s-a desfășurat în cadrul deosebit al unei Sfinte Liturghii arhierești săvârșite de Arhipăstor împreună cu un alai de preoți și diaconi.

Preot paroh la această parohie este părintele Ciprian Mocanu, Secretar al Centrului Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Trebuie menționat faptul că la inițiativa sa, în parohie se derulează mai multe proiecte ce au ca scop ajutotarea persoanelor cu dificultăți financiare, a bătrânilor și bolnavilor.

De asemenea, și biserica este implicată într-un amplu plan de restaurare, din care s-a realizat deja acoperirea cu tablă de cupru, cel mai rezistent material la intemperii.

Comentarii Facebook


Știri recente