Liturghie arhierească la Biserica Cuvioasa Parascheva din centrul istoric al Brașovului

În prima duminică din Postul Crăciunului, Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica „Cuvioasa Parascheva” din centrul istoric al Brașovului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În timpul Sfintei Liturghii, înainte de împărtășirea credincioșilor, protopopul Dănuț-Gheorghe Benga a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, adresată tuturor preoților, monahilor și credincioșilor din Patriarhia Română cu ocazia Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Scrisoarea pastorală a ierarhilor a subliniat necesitatea implicării cât mai active a preoților, a parohiilor și a credincioșilor în „alinarea suferinței atât prin lucrarea spirituală, cât și prin lucrarea social-filantropică și social-medicală, inclusiv prin promovarea unei culturi medicale a populației, pentru ca oamenii să prețuiască mai mult darul sănătății, evitând bolile, și să fie recunoscători față de persoanele care îi ajută când sunt bolnavi”.

„Să ne îmbogățim în Dumnezeu!”

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a amintit parcursul duhovnicesc la care suntem chemați prin Evangheliile duminicale din Postul Crăciunului și a tâlcuit pe larg textul scripturistic citit la Sfânta Liturghie din prima duminică a perioadei ce precede marele praznic al Nașterii Domnului.

„Sentința finală a Evangheliei de astăzi conține un postulat pe care trebuie să-l împlinim cu toții: „Așa se întâmplă cu cei ce își agonisesc bunuri aici, pe pământ, și nu se îmbogățesc în Dumnezeu. Avem, deci, o șansă mare de a ne îmbogăți în Dumnezeu. Și cum ne îmbogățim în Dumnezeu? Dacă am fi puși într-o situație asemănătoare cu cea a bogatului căruia i-a rodit țarina, trebuie să considerăm normal să adunăm toate roadele dăruite de Dumnezeu, dar surplusul, ceea ce Dumnezeu ne-a dăruit peste darurile așteptate, trebuie să oferim celorlalți, semenilor noștri care au nevoie de acestea”, a subliniat IPS Mitropolit Laurențiu.

La final, pr. Florin Gârlonțea i-a mulțumit ierarhului pentru vizita pastorală, iar credincioșii au fost binecuvântați și au primit iconițe din partea Părintelui Mitropolit.

Comentarii Facebook


Știri recente