Liturghie arhierească la Biserica „Buna Vestire” din Sibiu

Biserica „Buna Vestire” din Sibiu și-a sărbătorit astăzi, 25 martie, hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată în această Biserică de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, alături de un sobor de preoți și diaconi. Lăcașul de cult este una dintre primele Biserici ortodoxe din Sibiu și, de asemenea, socotită prima necropolă a episcopilor și mitropoliților Ardealului.

Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV: „Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea și mijlocirea Maicii Preacurate am săvârșit astăzi Sfânta Liturghie în ziua Bunei Vestiri în Biserica închinată Maicii Preacurate din Sibiu, numită ‘Biserica de pe groapă’. Această Biserică a fost timp de patru ani Biserică Mitropolitană, Biserică care a ținut loc de catedrală”.

După Sfânta Liturghie, credincioșii și soborul de preoți au înconjurat Biserica, iar în cimitirul din apropiere au fost rostite rugăciuni de pomenire pentru cei adormiți.

Biserica „Buna Vestire” din Sibiu, construită în secolul al XVIII-lea, a fost reclădită între anii 1802 – 1803 și este cel dintâi lăcaș de cult unde a slujit prima Liturghie, ca arhiereu, Mitropolitul Andrei Șaguna.

Comentarii Facebook


Știri recente