Liturghie arhierească la Bărăștii de Vede

Duminică, 25 septembrie 2011, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, la biserica cu hramurile ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ și ‘Cuvioasa Parascheva’ din localitatea Bărăștii de Vede, județul Olt, informează „Ziarul Lumina”.

Câteva zeci de credincioși au participat la slujba Sfintei Liturghii, oficiate de PS Sebastian, la altarul Bisericii ‘Sfântul Nicolae’, duminică, 25 septembrie. Tâlcuind pericopa evanghelică, PS Părinte a menționat faptul că și noi, în prezent, trebuie să ascultăm de cuvântul Domnului în orice situație, așa cum și ucenicii au făcut-o atunci când Domnul le-a poruncit ‘să mâne mai la adânc și să lase în jos mrejele lor’. La cuvântul Său, ei au aruncat din nou mrejele în apă, deși până atunci se osteniseră în zadar, căci nu prinseseră nimic, dar ascultând de El, ‘au prins mulțime mare de pește’. ‘Mesajul Evangheliei de astăzi este cât se poate de clar: să ascultăm de Dumnezeu chiar și atunci când lucrul acesta ar putea părea ‘irațional’! Oare credința este rațională? Nicidecum, ci suprarațională! Să urmăm pe Dumnezeu, chiar și atunci când drumul către El ar părea că duce în direcția opusă acestei lumi. Să iubim și să ascultăm pe Dumnezeu, chiar și atunci când acest lucru ar putea părea nebunie sau sminteală, căci până la urmă se va dovedi a fi mântuire’, a mai spus Preasfinția Sa.

Biserica din comuna Bărăștii de Vede, cu hramurile ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ și ‘Cuvioasa Parascheva’, a fost zidită în anul 1900, în timpul regelui Carol I al României, al mitropolitului primat Iosif al României și al păstoririi episcopului Gherasim al Eparhiei Argeșului. A fost sfințită pentru prima oară la 30 septembrie 1901, în timpul preotului Radu Popescu. Pictura a fost realizată de zugravul Apostol Voiculescu, iar lucrările de zidire, de Matei Marin, așa cum reiese din pisania bisericii. În prezent, paroh al acestei parohii este părintele Mircea Costinel Pană.

Comentarii Facebook


Știri recente