Liturghie arhierească la aniversarea a 14 ani de la aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei, în Catedrala Arhiepiscopală din Galați

Clerul și credincioșii din Arhiepiscopia Dunării de Jos aniversează, în aceste zile, 14 ani de la aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei în Municipiul Galați. Evenimentul a avut loc, în 1996, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Sărbătoarea a început, încă de aseară, cu slujba Privegherii, oficiată în Catedrala Arhiepiscopală din Galați. Pentru a marca evenimentul, pe lângă moaștele Sfântului Apostol Andrei au fost aduse spre închinare și moaștele Sfântului Ioan Casian și ale Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Eghina, care au vizitat Eparhia Dunării de Jos în anul 2002 și, respectiv, în 2006.

Astăzi, 17 octombrie, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, de membrii ai Permanenței Consiliului Eparhial, în prezența a numeroși credincioși gălățeni, informează Radio TRINITAS.

„La Duminica Semănătorului îl chemăm în ajutorul semănatului duhovnicesc pe Sfântul Andrei, Apostolul neamului românesc, îl chemăm pe Sfântul Cuvios părinte Ioan Casian care seamănă virtuțile și discernământul în viața noastră și îl chemăm pe Sfântul Nectarie care seamănă medicamentul nemuririi, Trupul Domnului și rugăciunile de sănătate pentru creștinii din spitale, din casele lor și pentru noi toți”, a spus Înaltpreasfinția Sa cu acest prilej.

Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul Catedralei Arhiepiscopale și al municipiului Galați din 1992. Prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 14 octombrie 2001, el este și Ocrotitorul României. Un fragment din moaștele sale se află spre închinare în Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente