Liturghie Arhierească în Parohia Studina din Episcopia Slatinei și Romanaților

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a săvârșit Sfânta Liturghie în Duminica Sfântului Grigorie Palama în Parohia Studina. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat pericopa evanghelică a vindecării slăbănogului din Capernaum, arătând cum „vindecă Hristos, tăind însăși rădăcina bolii, adică păcatul. Cauza paraliziei acestui om era păcatul.

Odată cu intrarea păcatului în lume, prin neascultarea protopărinților noștri − Adam și Eva −, acesta capătă implicații profunde asupra ființei noastre. În sufletele noastre păcatul aduce urmări grave: boli, suferință, nefericire, neputință spirituală etc. Păcatul naște în noi boli și, așa cum ne arată evanghelia de astăzi, numai Dumnezeu ni-l poate ierta, vindecând în mod miraculos ființa noastră.

Pentru că tot în această zi Biserica cinstește și pe Sfântul Grigorie Palama, să luăm aminte la rugăciunea lui: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!” Este o rugăciune scurtă, care ajută mult celor ce o deprind și foarte cuprinzătoare, pentru faptul că ne adresăm Mântuitorului Hristos cu toate apelativele Sale, recunoscându-L ca Dumnezeu adevărat, Care poate ierta păcatele, așa cum a făcut slăbănogului. Dar, asta depinde în mare măsură de noi înșine și de voința de a ne recunoaște păcatele”.

Comentarii Facebook


Știri recente