Liturghie arhierească în Parohia Șopârlița, județul Olt

Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a oficiat, duminică, 22 iulie 2012, Sfânta Liturghie în Biserica „Sfânta Treime” a Parohiei Șopârlița din județul Olt, după cum informează site-ul episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit Evanghelia zilei, subliniind că „ceea ce ar trebui să ne atragă atenția în chip deosebit în această pericopă este „discreția” pe care Domnul o cere celor doi orbi vindecați: „Vedeți, nimeni să nu știe!”. Mântuitorul Hristos a făcut minunile pe care le cunoaștem prea bine doar în situațiile în care se impunea a fi săvârșite. În general, săvârșea minuni la solicitarea celor care sufereau sau Îl rugau, dar nu a abuzat niciodată de acestea. Domnul Hristos nu a abuzat de darul facerii de minuni, ca să ne arate nouă că binele se săvârșește întru discreție, acesta neavând nimic comun cu „spectacolul” și „publicitatea”. Viața în Hristos nu are nimic comun nici cu „eroismul” lumii acesteia, nici cu mândria ori laudele și slava deșartă, atât de prietene veacului nostru. Prin acestea Hristos a dorit să ne învețe smerenia; să ne atragă atenția că darurile și calitățile deosebite nu trebuie „afișate” sau „aruncate înaintea porcilor” (Mt. 7, 6), ci păstrate în taină, așa cum își păstrează cineva bunurile sale cele mai de preț, ca să nu-i fie furate. Tot așa și darurile duhovnicești și însușirile cele frumoase, dăruite nouă de Dumnezeu, trebuie să le folosim cu multă înțelepciune și smerenie, ca nu cumva afișându-le sau lăudându-ne cu ele, diavolul ori lumea să le smulgă de la noi”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…