Liturghie Arhierească în Parohia Sf. Împărați Constantin și Elena din Ștefănești, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

În Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, credincioșii parohiei Sf. Împărați Constantin și Elena din orașul Ștefănești, au participat la Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, după cum informează site-ul eparhiaargesului.ro

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind de faptele milei trupești pe care trebuie să le săvârșim în această viață, pregătindu-ne astfel să primim răspuns bun la Înfricoșătoarea Judecată.

Biserica a fost sfințită în data de 21 mai a anului 2007, ocazie cu care Chiriarhul Eparhiei a oficiat Sfânta Liturghie arhierească. Astăzi, după aproape cinci ani, Înaltpreasfinția sa a adresat credincioșilor un îndemn la solidaritate și comuniune, pentru sprijinirea lucrărilor care au început la pictura bisericii. De asemenea au fost evidențiate eforturile depuse până în prezent de părintele paroh Amuza Cristian împreună cu membrii consiliului parohial.

Lucrările de construcție la noua biserică din orașul Ștefănești au început în anul 1999, fiind turnată temelia.

Acestea au continuat din anul 2000 și până în prezent, fiind oprite în anumite perioade din cauza lipsei fondurilor materiale.

Un ajutor foarte important a venit din partea primăriei locale care a acordat parohiei un teren în suprafață de 2400 mp și diferite sume de bani.

Toate lucrările s-au desfășurat sub directa supraveghere a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, prin Sectorul Construcții al Eparhiei Argeșului și Muscelului.

Comentarii Facebook


Știri recente