Liturghie arhierească în Parohia Șerghiș din Protopopiatul Oradea

Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat în vizită pastorală în Parohia Șerghiș, Protopopiatul Oradea, unde a săvârșit Sfânta Liturghie în Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”, zidită în 1913, și a instalat pe noul preot paroh. Diaconul Teodor Florian Mălan a fost hirotonit preot, apoi noul preot a primit și hirotesia de duhovnic. De asemenea, i s-au încredințat Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile bisericii, fiind așezat ca preot paroh la Șerghiș, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

În cuvântul de învățătură, chiriarhul Oradiei a explicat înțelesul pericopei evanghelice duminicale, arătând că pentru a fi desăvârșiți, pentru a avea comoară în cer, nu ajunge doar simpla împlinire a poruncilor dumnezeiești, ci trebuie ca sufletul omului să se dezlipească de bogățiile lumești. „Un model demn de urmat pentru noi toți este Sfânta Mare Muceniță Ecaterina, pomenită astăzi, care a lăsat totul din cele ale lumii acesteia, putere, bani, avere, și L-a urmat pe Mântuitorul Iisus Hristos, pentru mântuirea sufletului și dobândirea Împărăției cerurilor”, a arătat PS Sofronie.

Ierarhul l-a prezentat credincioșilor pe noul preot paroh, arătând importanța și înălțimea chemării și slujirii preoțești, și i-a îndemnat să-i fie alături, să îi dea ascultarea și cinstea cuvenită și să îl ajute în lucrarea pastoral-misionară pe care o începe în această parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente