Liturghie arhierească în Parohia Sânpetru Mare din Protopopiatul Sânnicolau Mare

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a fost prezent, duminică, 15 iulie 2012, în Parohia Sânpetru Mare din Protopopiatul Sânnicolau Mare. Cu acest prilej, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie în capela cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfințitul Paisie Lugojanul a subliniat înțelesurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică a Duminicii a VI-a după Rusalii, de la Matei 9, 1-8. În acest sens, ierarhul a precizat că vindecarea slăbănogului de către Mântuitorul Hristos pune în lumină legătura existentă între păcat și suferință, întrucât, prin săvârșirea răului, omul se îndepărtează de Dumnezeu și își primejduiește atât sufletul, cât și trupul. Totodată, a arătat că refacerea legăturii omului cu Dumnezeu se realizează prin pocăință sinceră și săvârșirea de fapte bune, deoarece singura stare sănătoasă a sufletului este cea de comuniune cu Dumnezeu și iubire față de semeni.

În finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Paisie a transmis credincioșilor păstoriți de pr. Ștefan Ionel Dumitrescu binecuvântarea și dragostea părintească a Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Parohia Sânpetru Mare, de pe raza Protopopiatului Sânnicolau Mare, cuprinde 193 de familii, cu 812 credincioși, slujbele religioase fiind oficiate în capela cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, construită în anul 1850.

Comentarii Facebook


Știri recente