Liturghie arhierească în Parohia Mineri din Protopopiatul Tulcea

În Duminica a V-a după Sfintele Paști, 13 mai 2012, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a oficiat Sfânta Liturghie arhierească înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în Biserica „Sfântul Gheorghe” din localitatea Mineri, Protopopiatul Tulcea cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la zidirea ei, a precizat arhid. Vasile Iulian.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură explicând credincioșilor prezenți pericopa evangelică a Duminicii Samarinencei.

Cu acest prilej Preasfințitul Părinte Visarion a acordat un Act de apreciere domnului Nicolae Coșovei, primarul localității, pentru implicarea sa în restaurarea locașului sfânt. Preasfinția Sa a binecuvântat, apoi, Căminul Cultural al acestei localități recent resturat.

A fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii acestei biserici adormiți întru Domnul.

În aceeași zi, seara, Preasfinția Sa a oficiat slujba Vecerniei misionare în Biserica „Buna Vestire”, Paraclis episcopal, din Tulcea împreună cu preoții din cercul I misionar. La sfârșitul slujbei, după cuvântul de învățătură al Preasfinției Sale, pr. Ispas Romeo Gabriel, Protopop al Protoieriei Tulcea a susținut cateheza „Despre Sfânta Liturghie”.

Comentarii Facebook


Știri recente