Liturghie arhierească în parohia Cociuba Mare din Episcopia Oradiei

În Duminica a treizeci și una după Rusalii, 23 ianuarie 2011, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Tinca, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de preoți și diaconi, în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din parohia Cociuba Mare. În cadrul slujbei, diaconul Romi Nicolae Abrudan, va fi hirotonit întru preot misionar, îmbisericit pe seama bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Petid, iar tânărul teolog Mihail Lucian Vancea întru diacon misionar, îmbisericit pe seama bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Sititelec. Ambii părinți vor activa ca preoți misionari în Protopopiatul Tinca.

Localitatea Cociuba Mare este o veche vatră de mărturisire ortodoxă, fiind atestată documentar încă din secolul al XI-lea, biserica actuală fiind construită între anii 1898 și 1902, prin jertfa bunilor credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente