Liturghie arhierească în Parohia Chilia din com. Făgețelu

Duminică, 5 august 2012, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Chilia, com. Făgețelu, potrivit episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a arătat cum trecerea noastră prin această vale a plângerii, prin încredere în pronia lui Dumnezeu, devine prilej de mântuire.

„Învățăturile și speranța pe care le putem trage din evanghelia de astăzi sunt acestea: și noi călătorim pe valurile lumii acesteia, uneori foarte agitată sau chiar potrivnică. Și noi ne îndoim adeseori, ca Petru! Ne e teamă să înfruntăm viața și să „pășim” cu încredere, așa cum a călcat el pe valurile mării ca pe uscat. Ne este teamă să străbatem „furtunile” vieții acesteia. Ați văzut: în ultima vreme auzim parcă, mai mult ca oricând, de persoane care, nemaiputând să înfrunte viața, să se lupte cu greutățile și necazurile ei, depun „armele”! Oameni care își iau viața, uneori tineri chiar! Apostolul Petru din evanghelia de astăzi ne invită pe fiecare dintre noi să fim „luptători”, chiar dacă viața pare grea la un moment dat; chiar dacă valurile ei sunt năprasnice uneori, încât simțim că ni se „sparge corabia” și suntem în primejdie să ne înecăm; chiar dacă vânturile și furtunile ne înspăimântă, așa cum l-au înspăimântat pe Petru, încât era gata să se scufunde. Apostolul, exemplul său și, mai ales, ajutorul primit din partea lui Dumnezeu, ne arată tuturor că trebuie să știm să cerem ajutor. Să întindem mâna, așa cum a făcut-o Petru, și milostiv și bun va fi Domnul ca să răspundă acestei chemări a noastră, să ne asculte, să ne ridice de acolo de unde, poate, la un moment dat în viață, ni se pare că nu ne mai putem ridica”.

Comentarii Facebook


Știri recente