Liturghie arhierească în noua parohie Palota din Eparhia Oradiei

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în Duminica a XXVI-a după Rusalii, 20 noiembrie 2011, în vizită pastorală în cadrul comunității ortodoxe din localitatea Palota, din zona metropolitană a Oradiei, informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de preoți și diaconi, în paraclisul amenajat pentru slujire cu hramurile „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” și „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” din Palota. În cadrul slujbei, diaconul Dan Marcel Iluța va fi hirotonit preot pe seama bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Gepiș, Protopopiatul Tinca.

În localitatea Palota nu a existat niciodată biserică ortodoxă, aici ființând o puternică comunitate catolică, de etnie germană și maghiară, având o bazilică de proporții monumentale. În ultimii ani, în acest sat s-au stabilit peste 40 de familii ortodoxe, care erau nevoite să frecventeze biserica ortodoxă din centrul de comună, Sântandrei. Astfel că, la inițiativa Preasfințitului Părinte Sofronie, în 16 martie 2010 s-a înființat o parohie ortodoxă în Palota, iar tânărul părinte Cosmin Laviniu Lascu a fost încredințat să construiască o biserică nouă. Piatra de temelie a sfântului locaș a fost sfințită de Chiriarhul Oradiei în data de 3 noiembrie 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente