Liturghie arhierească în localitatea Iulia, Protopopiatul Niculițel

Astăzi, 7 august a.c. Preasfinția Sa Visarion a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în localitatea Iulia, protopopiatul Niculițel, a cărei biserică are hramul „Schimbarea la Față”, după cum ne-a precizat Alexandru Chituță.

La sfânta slujbă Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența multor credincioși din localitate și din împrejurimi și a autorităților locale.

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe un podium special amenajat în curtea școlii generale unde funcționează o capelă în care se săvârșesc Sfintele slujbe.

În localitate se află în construcție o nouă biserică, impunătoare, cu hramul „Schimbarea la Față”, care se înalță prin jertfa credincioșilor de aici și cu ajutorul autorităților locale.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa, în cuvântul de învățătură a tâlcuit Evanghelia duminicii a VIII-a după Rusalii, îndemnându-i pe puținii credincioși de aici să continue munca jertfelnică de înălțare a sfântului locaș.

Este pentru a doua oară în decursul acestui an când ierarhul locului slujește în această parohie condusă de vrednicul ei nou păstor, preotul Axente Nicu.

Comentarii Facebook


Știri recente