Liturghie Arhierească în Duminica Ortodoxiei la mănăstirea Negru Vodă

În Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel, după cum ne informează eparhiaargesului.ro.

După citirea pastoralei întocmită de membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Înaltpreasfinția sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind de bucuria pe care credincioșii ortodocși trebuie să o trăiască în fiecare zi, prin faptul că au posibilitatea de a gusta permanent din izvorul suprem care este Dumnezeu cel Adevărat, însuși Mântuitorul Iisus Hristos.

De asemenea a fost evidențiată importanța acestei duminici, care ne amintește în fiecare an de triumful Ortodoxiei împotriva tuturor ereziilor . Mai mult decât atât, în această zi , toți credincioșii sunt chemați să trăiască în unitate și comuniune, pentru a birui în fața actualilor dușmani care doresc dezbinarea Bisericii lui Hristos.

În final, Chiriarhul Eparhiei Argeșului și Muscelului, a îndemnat pe cei prezenți să contribuie pentru Fondul Central Misionar, destinat comunităților defavorizate și parohiilor sărace, din țară și diasporă.

Mănăstirea Negru Vodă se află în orașul Câmpulung-Muscel, din județul Argeș. Prin tradiție aceasta a fost ctitorită în anul 1215 de catre Radu Negru Voievod. A fost rezidită de Basarab I și fiul său, Nicolae Alexandru; reclădită de Matei Basarab (1635-1636) când devine mănăstire și sub Grigorie Dimitrie Ghica (după 1827). Biserica este repictată între 1955 și 1957. Aici se află piatra funerară de pe mormantul lui Nicolae Alexandru Voievod (1364), casa domneasca din 1650, construita de Matei Basarab, Turnul Barației din 1730; colecție de icoane, alte lucrări de artă medievală

Comentarii Facebook


Știri recente