Liturghie arhierească în Duminica a X-a după Rusalii la Parohia „Sfântul Pantelimon” din Șimleu Silvaniei

În Duminica a X-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon”, Protopopiatul Șimleu Silvaniei, parohie înființată, în anul 2008, pe lângă Spitalul Orășenesc din Șimleu Silvaniei. Preasfințitul Episcop Petroniu, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu protopopul locului, Preacucernicul Părinte Vasile Boșca, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească, informează episcopiasalajului.ro.

Slujba a avut o însemnătate deosebită în viața religioasă a comunității, cu atât mai mult cu cât Preasfințitul Părinte Petroniu a revenit în sânul parohiei, după ce în data de 20 septembrie 2009 a săvârșit slujba de sfințire a noii biserici de lemn, zidită prin truda preotului paroh, Preacucernicul Părinte Mircea Pop, slujbă la care au fost prezenți atât membrii comunității cât și credincioși din parohiile vecine din Șimleu Silvaniei, alături de oficialități locale și județene.

Tot atunci, Preasfințitul Părinte Petroniu a încununat întreaga activitate, de peste 18 ani, a părintelui paroh, oferindu-i distincția de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente