Liturghie arhierească, în duminica a IV-a din post, la Biserica „Sfântul Nicolae” din Fundulea

Duminică, 14 martie, când Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sfântul Ioan Scărarul, Preasfințitul Părinte Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica Parohiei Fundulea 1, din Protorieria Lehliu, informează sf-esc.ro.

La Sfânta Liturghie s-au citit două pericope din Evanghelie: unul dedicat sfântului ce cuprinde cuvântul Lui Hristos despre Fericiri, iar al doilea text evanghelic relatează vindecarea, de către Mântuitorul, a unui copil îndrăcit. Textul scoate în evidență legătura dintre virtutea credinței (întărită prin post și rugăciune) și harul primit de la Dumnezeu.

Sub protia Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, la slujba arhierească au participat preacucernicul părinte consilier Enașcu Daniel-Florin, preacucernicul părinte Iamandi Bogdan, Protoiereu de Lehliu și un sobor de preoți și diaconi, iar răspunsurile de la strană au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie din București.

La sfârșitul slujbei, Preasfințitul Vincențiu a rostit un cuvânt de învățătură despre credință. Asemuind-o cu virtutea, credința este și darul lui Dumnezeu către oameni

Comentarii Facebook


Știri recente