Liturghie arhierească în cel mai vechi lăcaș de cult din orașul Făgăraș

În a treia zi de Crăciun, astăzi, 27 decembrie 2011, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie în cel mai vechi lăcaș de cult ortodox din oraș, ctitorie a Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu, biserica Sfântul Nicolae din Făgăraș.

„Astăzi am găsit un bun prilej cinstindu-l pe unul dintre fii ctitorului care și el este ocrotitor al acestei biserici, Sfântul Constantin, fiul voievodului l-am prăznuit astăzi prin Sfânta Liturghie, prin bucuria credincioșilor au umplut biserica, care au venit să se împărtășească, care ne-au înconjurat dându-ne și nouă nădejdea că Biserica lui Hristos este susținută de credincioși adevărați, de credincioși jertfelnici care îl urmează pe Sfântul Ștefan prin viața lor”, a precizat Părintele Mitropolit după cum ne informează Radio TRINITAS.

La slujbă au participat sute de credincioși, mulți dintre ei îmbrăcați în costume populare din zona Făgărașului.

Biserica „Sfântul Nicolae” din Făgăraș a fost zidită între anii 1697-1698 și pictata în 1721. Doi ani mai târziu, autoritățile austriece au preluat abuziv lăcașul și l-au încredințat cultului greco-catolic. A revenit la ortodocși în 1948, iar, în ultima decadă, respectiv între anii 1994-1998 a fost restaurat integral.

Comentarii Facebook


Știri recente