Liturghie arhierească în biserica Sfânta Treime din Ștei

În Duminica întâi după Rusalii, a Tuturor Sfinților, 10 iunie 2012, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită pastorală în mijlocul preoților și credincioșilor din cadrul Protopopiatului Beiuș, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa va săvârși Sfânta Liturghie arhierească, în sobor de preoți și diaconi, și va rosti un cuvânt de învățătură în biserica cu hramul „Sfânta Treime” din orașul Ștei.

Biserica „Sfânta Treime” din orașul Ștei, de dimensiunile unei catedrale, a fost construită între anii 1995 – 2006, prin grija părintelui paroh Gheorghe Tal, ajutat îndeaproape de preoții slujitori Ioan Zbârce și Adrian Suciu, și cu sprijinul material substanțial al dreptmăritorilor creștini din acest oraș, situat la extremitatea sudică a județului Bihor, localitate a cărei vechime coboară în istorie până în secolul al V-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…