Liturghie Arhierească în Biserica Sf. Ierarh Nicolae-Potlogeni, Episcopia Slatinei și Romanaților

În ziua de 4 martie 2012, de Duminica Ortodoxiei, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a săvârșit slujba Sfintei Liturghii în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” Potlogeni, din com. Tia Mare, prilej cu care diac. Dragoș Pîrvănescu a fost hirotonit preot, pe seama aceleiași parohii, după cum informează episcopiaslatinei.ro.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a dat citire Pastoralei Sfântului Sinod, cu ocazia Duminicii Ortodoxiei, ziua „onomastică” a Bisericii Dreptslăvitoare, în care a fost subliniat tot parcursul istoric al oficializării și statornicirii cultului icoanelor. Totodată, precum este obiceiul, în prima duminică a Postului Mare, s-a făcut apel către toți credincioșii la solidaritatea cu cei aflați în nevoi, prin colectarea fondului central-misionar.

La întoarcere, Preasfinția Sa a vizitat și Parohiile Deveselu și „Sfântul Nicolae” din Caracal.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…