Liturghie Arhierească în Biserica Parohiei „Precista” din Municipiul Focșani

În Biserica Parohiei „Precista” din municipiul Focșani slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată astăzi, 21 martie, de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, cu prilejul împlinirii unui an de când se oficiază aici slujbe pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire. De asemenea, Părintele Constantin Onu, consilier eparhial în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, a primit astăzi crucea eparhială pentru munca desfășurată la nivelul județului Vrancea.

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV: „Se împlinește acum un an de zile de când tinerii cu deficiențe de auz și de vorbire au început să slujească în paraclisul acestei parohii direct în cinstea Sfântului Ierarh Teodosie. Și mă bucur că împreună cu noi astăzi aici este și părintele profesor universitar Constantin Onu care din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului se ocupă de povățuirea și îndrumarea acestor tineri și care a venit aici și anul trecut și a oficiat sfânta slujbă cu limbajul mimico-gestual pentru acești tineri ai noștri pe care îi prețuim și îi iubim mult”.

În paraclisul parohiei „Precista”, cu hramul „Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi”, sfintele slujbe sunt săvârșite în limbaj mimico-gestual de către Părintele Radu Bârsă, la rândul său lipsit de auz.

Tot astăzi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a vizitat și locul unde va fi ridicată o nouă Biserică pentru persoanele cu deficiențe de auz și vorbire din Vrancea, în imediata apropiere a centrului școlar pentru educație incluzivă din Focșani.

Biserica Parohiei „Precista” din municipiul Focșani este singurul lăcaș de cult din Patriarhia Română destinat în mod special persoanelor cu deficiențe de auz și vorbire.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…