Liturghie arhierească în Biserica de la Centrul Ortodox „Vasiliada” din Oradea

În Duminica a XVIII-a după Rusalii, 26 septembrie 2010, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, se va afla în vizită la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Oradea-Velența. Cu acest prilej, Chiriarhul Oradiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, va săvârși prima Sfântă Liturghie arhierească în Biserica nou construită, cu hramurile „Sfântul Ierarh Vasile cel Mare” și „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon”, de la Centrul Ortodox „Vasiliada” al parohiei, situat la intrarea dinspre Băile Felix în municipiul Oradea, după cum ne informează Biroul de Presă al Episcopiei Oradiei.

Piatra de temelie a noii biserici a fost sfințită de către Preasfințitul Sofronie în data de 20 aprilie 2008, la praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, edificiul ajungând deja la stadiul finisărilor interioare și exterioare. Spațiul liturgic a fost inaugurat de către Preasfinția Sa în data de 8 august 2010, începându-se săvârșirea sfintelor slujbe.

Menționăm că Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Oradea-Velența desfășoară o bogată activitate social-filantropică, având în grijă un cămin de bătrâni în cadrul Fundației „Consistoria Efrem Banianin” a parohiei, în vechea clădire a Consistoriului orădean, și un centru pentru persoane vârstnice, „Vasiliada”, în incinta căruia s-a zidit noua biserică.

Comentarii Facebook


Știri recente