Liturghie Arhierească de hram la Mănăstirea Vladimirești din județul Galați

Adormirea Maicii Domnului este sărbătorită astăzi, 15 august 2011, în Biserica Ortodoxă Română. Cu prilejul acestei mari sărbători a Ortodoxiei, aproximativ 2000 de credincioși au participat lasfintele slujbe oficiate la Mănăstirea Vladimirești,din județul Galați cu prilejul hramului. Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat astăzi, Sfânta Liturghie la așezământul monahal, prilej cu care a inaugurat și noul paraclis al mănăstirii.

Sărbătoarea a început încă din ajunul acestei zile când, un impresionant număr de crdincioși din localitățile învecinate au participat la Slujba Privegherii unită cu Slujba Prohodului Maicii Domnului, după cum a mărturisit pentru Radio TRINITAS, părintele protopop Ionuț Glăvan. Sfânta Liturghie a fost precedată, astăzi, în ziua hramului de slujba binecuvântării noului paraclis care îi are ca ocrotitori pe Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla și pe Sfântul Cuvios Daniel Sihastru.

Lucrările de construcție la această sfântă mănăstire au început în anul 1939, un an mai târziu sfințindu-se deja paraclisul mănăstirii. Înființarea noului locaș de închinare a fost aprobată în anul 1941.

Comentarii Facebook


Știri recente