Liturghie Arhierească cu prilejul unui nou an școlar în Catedrala Episcopală din Caransebeș

Cu prilejul prăznuirii Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș, miercuri, 15 septembrie, ocrotitorul Banatului, Preasfințitul Episcop Lucian al Caransebeșului a slujit prima Liturghie după duminica sfințirii, în noua Catedrală episcopală din Caransebeș, informează ‘Ziarul Lumina’. La Sfânta Liturghie au participat elevii seminariști și profesorii lor, marcând astfel începerea noului an școlar.

Preasfinția Sa a slujit alături de membrii permanenței eparhiale, de cei patru protopopi ai eparhiei și de părinții profesori de la Seminarul Teologic ‘Episcop Ioan Popasu’ din Caransebeș.

În cadrul Sfintei Liturghii, chiriarhul a citit rugăciunea pentru începerea anului școlar, precum și rugăciuni de mulțumire aduse lui Dumnezeu pentru binecuvântarea și ajutorul revărsat asupra eparhiei, cu prilejul finalizării și târnosirii noii Catedrale episcopale. În încheiere, Preasfinția Sa a oferit distincția eparhială ‘Crucea Episcop Elie Miron Cristea’ părinților consilieri și părinților protopopi din eparhie. ‘Încă de la instalarea noastră la Caransebeș, în anul 2006, am dorit să slujim această Sfântă Liturghie în noua catedrală, iar Dumnezeu ne-a învrednicit de împlinirea acestei rugăciuni. Am dorit să oferim aceste distincții colaboratorilor, după o Sfântă Liturghie, întrucât este atât o recunoștință a noastră, dar mai ales un semn al recunoștinței Bisericii. Sfântul Sinod a aprobat ca fiecare eparhie să ofere distincții eparhiale, în semn de recunoștință și prețuire din partea Bisericii acelora care se ostenesc în misiunea de slujitor al lui Hristos Iisus. Ne-am bucurat deopotrivă că această zi a coincis cu începerea anului școlar la seminarul teologic și că elevii seminariști s-au rugat alături de noi’, a spus Preasfințitul Episcop Lucian.

Începând cu ziua de luni, 13 septembrie, la Catedrala episcopală din Caransebeș, slujbele nu se mai săvârșesc la paraclisul din demisolul catedralei, ci în biserică, unde credincioșii intră și se închină, preamărind pe Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente