Liturghia Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala Episcopală din Slobozia

Duminică, 1 ianuarie 2012, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Tăierea împrejur cea după Trup a Domnului, precum și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul sf-esc.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre viața, activitatea și minunile Sfântului Vasile cel Mare.

Sfânta Liturghie a fost precedată de oficierea de către Chiriarhul locului la miezul nopții a unei slujbe de Te Deum, pentru a aduce mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile primite în anul calendaristic care tocmai s-a încheiat și pentru binecuvântarea cununii noului an 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…