Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala mitropolitană din Iași

Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a oficiat ieri seară, Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala mitropolitană din Iași.

Cu acest prilej, tânărul Adrian Florea a fost hirotonit diacon. La final, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a remarcat faptul că prin Sfânta Liturghie creștinii capătă putere pentru a merge mai departe pe drumul Postului Mare, amintind de pomenirea Cuviosului Alexie, omul lui Dumnezeu.

„Toți sfinții, toți creștinii, care încearcă prin pocăință să se apropie de Dumnezeu sunt oameni ai Lui. Dintre aceștia iată unul pe care îl sărbătorim pe 17 martie este numit omul lui Dumnezeu. Dacă citim viața Cuviosului Alexie descoperim lumini care ne ating sufletul și care ne îndeamnă spre mai multă pocăință, spre mai multă legătură cu Dumnezeu. Astfel putem deveni oameni ai cerului, ai Bisericii, ai lui Dumnezeu, precum Cuviosul Alexie’, a spus Înaltpreasfinția sa.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…