Liturghia Darurilor înainte Sfințite și Taina Sfântului Maslu în Protoieria Herăști

Pe 9 martie 2012, la Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, preoții din cadru Cercului pastoral „Herăști’, Protoieria Herăști au săvârșit Liturghia darurilor înainte sfințite și Taina Sfântului Maslu în biserica parohiei Dobreni, după cum informează episcopiagiurgiului.ro.

În cuvântul de învățătură, părintele Antonescu Nicolae a explicat credincioșilor prezenți rânduiala specială ce se săvârșește la Sărbătoarea Sfinților 40 de Mucenici, precum și rolul pe care îl are Taina Sfântului Maslu în tămăduirea sufletească și trupească a celor bolnavi.

De asemenea, Pr. Prof. Adrian Dima, secretarul Protoieriei Herăști și gazda cercului pastoral, a rostit un cuvânt de îndemn celor prezenți, în care a insistat asupra importanței participării active a credincioșilor la viața Bisericii, asupra păstrării unei legături constante cu preotul care îi păstorește și mai ales asupra educării generației tinere pe calea dreptei credințe.

La finalul slujbei, preoții prezenți au discutat de asemenea mai multe probleme administrative, liturgice și pastoral-misionare cu care s-au confruntat în cadrul activității parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente