Liga Tinerii ortodocși din Zalău a aniversat 10 ani

Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români (LTCOR), filiala Zalău, în colaborare cu Liceul Ortodox ‘Sfântul Nicolae’, cu binecuvântarea Preasfințitului Petroniu, Episcopul Sălajului, au dorit să marcheze 10 ani de activitate a Filialei Zalău, prin participarea la Taina Sfântului Maslu, în cadrul anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Slujba a avut loc la Biserica ‘Sfânta Treime’ din Zalău, iar din sobor au făcut parte pr. Grighentie Oțelea, starețul Mănăstirii ‘Adormirea Maicii Domnului’ Srâmba, pr. Mina Pletosu, locțiitor de egumen al schitului ‘Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul’ Bobota, pr. Viorel Sârbu, preot slujitor la Mănăstirea ‘Schimbarea la Față’ Voivodeni, pr. Iosif Ferenț, pr. paroh al Bisericii ‘Sfânta Treime’ din Zalău, pr. Ionuț Pop, director al Liceului Ortodox ‘Sfântul Nicolae’ din Zalău, pr. Ioan Fărcaș, slujitor la Biserica cu hramul ‘Sfânta Treime’ din Zalău, pr. Petru Ardelean, paroh al Bisericii ‘Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril’ din Marin șI alțI slujitori, în prezența a peste 300 de credincioși.

Bucuria a fost deplină, deoarece, prin purtarea de grijă a pr. Ionuț Pop, paroh al Bisericii ‘Sfântul Nicolae’ din Zalău, în sunetul clopotelor, au fost primite și așezate spre închinare, părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

Pr. Grighentie Oțelea, starețul Mănăstirii Strâmba, a ținut la finalul slujbei un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit rugăciunea Sfântului Efrem Sirul și a amintit credincioșilor prezenți despre răbdarea de care trebuie să dea dovada în aceste vremuri în care totul se desfășoară într-o viteză necontrolată.

De asemenea, din donațiile credincioșilor, se vor acorda patru burse unor elevi cu situație bună la învățătură, dar cu probleme materiale, iar în perioada pascală, se vor pregăti pachete cu alimente pentru persoanele nevoiașe din Zalău.

De asemenea, în colaborare cu Liceul Ortodox ‘Sfantul Nicolae’ din Zalău, în fiecare seară de joi, începând cu orele 21:00, la Biserica ‘Sfânta Treime’ (Florilor) se săvârșește Slujba Miezonopticii, fiind păstrată astfel o tradiție începută acum trei ani, la inițiativa LTCOR și a părintelui coordonator din acea vreme, pr. Antonie Pința.

Comentarii Facebook


Știri recente