Liderii crestini din intreaga lume au transmis mesaje de solidaritate si incurajare poporului spaniol, in urma atentatelor teroriste de saptamana trec

Liderii crestini din intreaga lume au transmis mesaje de incurajare si condoleante poporului spaniol dupa atentatele sangeroase de la Madrid de saptamana trecuta. Prea Fericitul Arhiepiscop Hristodoulos al Atenei i-a asigurat pe spanioli ca Biserica Greciei se roaga pentru pacea intregii lumi, in timp ce in Grecia se ridica tot mai acut problema securitatii sportivilor si spectatorilor sau turistilor care vor veni la Atena in timpul Jocurilor Olimpice din aceasta vara. In Romania, ca si in alte tari ortodoxe, duminica 14 martie s-au oficiat slujbe de pomenire pentru victimele atentatelor teroriste. Pe de alta parte, anumite voci din Spania au cerut intensificarea programului de combatere a violentei initiat de catre Consiliul Ecumenic al Bisericilor.

Papa Ioan Paul al II-lea si-a exprimat durerea privitor la atacurile teroriste din Madrid si le-a condamnat, considerandu-le ‘acte nejustificate ce il jignesc pe Dumnezeu, violeaza dreptul fundamental la viata si submineaza coexistenta pasnica’. Papa a trimis o telegrama Arhiepiscopului de Madrid, Cardinalului Antonio Rouco Varela, in care isi exprima durerea provocata de acest act ‘ce a cauzat atatea morti si ranirea atator cetateni ce se aflau in drum spre locurile lor de munca’, aducand suferinta familiilor victimelor si societatii spaniole in general. In mesajul trimis arhiepiscopului din Spania, Papa i-a incurajat pe cetatenii acestei tari sa continue cu constanta si fara descurajare sa mearga pe drumul unei convietuiri pasnice si calme. El i-a asigurat de propriile rugaciuni pentru cei morti si pentru cei apropiati lor, ‘pentru familiile care ii plang pe cei dragi lor’.

Comentarii Facebook


Știri recente